پنج‌شنبه, 12 تير 1404
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۵/۰۸ 
  • تعداد بازدید : 334
رئیس بخش تحقیقات فیزیک و آبیاری موسسه تحقیقات خاک و آب کشور در گفتگو با رادیو اقتصاد:
ضرورت مدیریت بهینه منابع آب در ایران
رئیس بخش تحقیقات فیزیک و آبیاری موسسه تحقیقات خاک و آب کشور در گفتگو با رادیو اقتصاد گفت: ایران به عنوان کشوری با اقلیم خشک و نیمه‌خشک، با چالش‌های جدی در مدیریت منابع آب مواجه است و برای بهبود بهره‌وری نیاز به مدیریت بهینه دارد.

 

ضرورت مدیریت بهینه منابع آب در ایران

 

 

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، نیازعلی ابراهیمی پاک رئیس بخش تحقیقات فیزیک و آبیاری موسسه تحقیقات خاک و آب کشور در گفتگو با رادیو اقتصاد گفت: ایران به عنوان کشوری با اقلیم خشک و نیمه‌خشک، با چالش‌های جدی در مدیریت منابع آب مواجه است و از طرفی یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان آب در ایران، بخش کشاورزی است که برای بهبود بهره‌وری نیاز به مدیریت بهینه دارد. وی افزود: با صرفه‌جویی در مصرف آب و جلوگیری از استفاده بی‌رویه از آن می‌تواند از آسیب جدی به محصولات کشاورزی جلوگیری کرد.
ابراهیمی پاک تأکید کرد برای صرف جوی و استفاده بهینه ازآب در مزرعه لازم است که در ابتدا برآورد دقیقی از نیاز آبی گیاهان و زمان دقیق آبیاری گیاه در مزرعه داشته باشیم. وی در ادامه افزود توجه به ظرفیت خاک برای گنجایش آب و استفاده از روش های مناسب برای انتقال و توزیع آب مزرعه می‌تواند به صرفه‌جویی در مصرف آب کمک کند. 
به گفته رئیس بخش تحقیقات فیزیک و آبیاری موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، به منظور افزایش راندمان آبیاری و کاهش مصرف آب، انتقال کشت سبزی و صیفی‌جات به گلخانه‌ها یکی از راهکارهای پیشنهادی است. 
ابراهیمی پاک با اشاره به چمن کاری گسترده در پارک ها گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده در دنیا و ایران، نیاز آبی گیاهان مختلف، متفاوت است و بیشترین نیاز آبی گیاهان مربوط به گیاه چمن است. به همین دلیل، در بیشتر کشورهای دنیا که با کم آبی مواجه هستند حتی در کشور کانادا که از نظر منابع آبی دارای شرایط مناسبی است و بخش هایی مهمی از آمریکا مانند ایالت کالیفرنیا به جای کاشت چمن در پارک ها، از گیاهان زینتی کم‌آبر و مقاوم به خشکی استفاده می‌شود که می‌تواند الگویی مناسب برای ایران باشد.
رئیس بخش تحقیقات فیزیک و آبیاری موسسه تحقیقات خاک و آب کشور در پایان گفت: یکی از اتفاقات مثبت اخیر، تدوین سند امنیت ملی غذایی بوده است که با همکاری دولت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و سازمان محیط زیست، به پایداری نسبی در تولید غذا و استفاده از منابع آب و حفاظت از محیط زیست کمک می‌کند. وی افزود: با اجرای روش‌های نوین و مشارکت مردم، تولیدات کشاورزی افزایش یافته و صرفه‌جویی در مصرف آب و پایداری محیط زیست تحقق خواهد یافت.

 

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تحقیقات خاک و آب می‌باشد.
6.1.7.0
V6.1.7.0