شنبه, 8 ارديبهشت 1403
  • تاريخ :
     ۱۳۹۷/۰۷/۰۳ 
  • تعداد بازدید : 918
برگزاری كارگاه آموزشی مدل سازی و تعمیم پذیری بسته های مدیریت خاك و آب

به همت مؤسسه تحقیقات خاک و آب و با همکاری مؤسسه تحقیقات بین المللی مناطق خشک (ایکاردا) دوره آموزشی مدل سازی و تعمیم پذیری بسته های مدیریتی خاک و آب از تاریخ 2 مهر 1397 به مدت سه روز و با حضور دکتر هادی اسدی رحمانی رییس موسسه تحقیقات خاک و آب، دکتر کامبیز بازرگان معاون برنامه ریزی و اقتصادی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر محمدرضا بلالی رییس بخش تحقیقات شیمی، حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه و مجری طرح کلان "طرح تلفیق عوامل آبی - خاکی برای نیل به کشاورزی پایدار در زیرحوزه هنام از حوزه کرخه"، دکتر بهمن امیری لاریجانی مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی، دکتر مرادجان سپهوند رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، مجریان ستادی و استانی، اعضاء هیئت علمی و کارشناسان به مدت سه روز در سالن جلسات حوزه مدیریت آغاز بکار کرد.

دکتر اسدی رحمانی رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب در ابتدای جلسه ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین افزود: تا جایی که اطلاع دارم کارهایی که قبلاً در حوزه آب و خاک انجام می گرفت خیلی شاید همبستگی نداشته و متخصصین در حوزه های مختلف آب، خاک و تغذیه و بیولوژی هر کدام بدنبال راهکارهایی بوده اند که بتوانند تولید محصول را افزایش بدهند. دکتر اسدی رحمانی با اشاره به محدودیت های آب و خاک و اقلیمی که وجود دارد افزود: در واقع با توجه به وجود این محدودیت ها به نظر می رسد که این روش ها دیگر کارساز نباشد و ما باید بدنبال این باشیم که متخصصین یک اجماعی داشته باشند و بتوانند راه حل هایی را ارائه نمایند که در کنار هم بسته های مدیریتی را ارائه نمایند. رییس موسسه تحقیقات خاک و آب افزود: در طرح کلان "طرح تلفیق عوامل آبی - خاکی برای نیل به کشاورزی پایدار در زیرحوزه هنام از حوزه کرخه"، هدف این است که واحدهای همگن مدیریتی تعریف و ارائه شود که بتواند اثربخشی این توصیه ها را افزایش دهیم.

در ادامه آقای دکتر محمدرضا بلالی رییس بخش تحقیقات شیمی، حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه و مجری طرح کلان "طرح تلفیق عوامل آبی - خاکی برای نیل به کشاورزی پایدار در زیرحوزه هنام از حوزه کرخه" به بیان اهداف برگزاری کارگاه آموزشی و علت ورود به بحث علم تعمیم پذیری در علوم خاک و آب پرداخت. دکتر بلالی با اشاره به چالش های بسیار پیش رو در تولید محصولات کشاورزی باید به این سوال پاسخ دهیم که چگونه می توان از تولید فعلی به تولید بالقوه و توان تولید هرمحصول رسید. در ادامه آقای دکتر کامران افتخاری، دکتر فرهاد مشیری و مهندس سینا ملاح به تشریح برنامه های عملیاتی فازهای اول تا سوم، نحوه رسیدن به واحدهای همگن مدیریتی، رفتار حال حاضر منطقه و سوالات پیش رو پرداختند. همچنین آقای وینای محقق ارشد مدیریت مناطق خشک (ایکاردا) ضمن تشریح کلیات علم تعمیم پذیری به بیان تجربه ای از کار انجام شده در کشور ازبکستان در خصوص نحوه افزایش بهره وری آب در منطقه پرداخت.

        




کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تحقیقات خاک و آب می‌باشد.
6.1.7.0
V6.1.7.0