شنبه, 8 ارديبهشت 1403
  • تاريخ :
     ۱۳۹۴/۰۲/۰۲ 
  • تعداد بازدید : 1115
رونمایی از طرح سایت‌های الگویی تغذیه‌ای برای محصولات باغی

با تدوین برنامه جامع حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه در محصولات باغی کشور، افزایش عملکرد چشمگیری در این بخش خواهیم داشت.

 http://www.iana.ir/keshavarzi/item/22238-1.html

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی امروز در حاشیه کارگاه هم‌اندیشی تدوین برنامه جامعه حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه در محصولات باغی کشور و در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: از عوامل کاهش عملکرد کمی و کیفی باغ‌ها و عدم توانایی در استفاده از ظرفیت کامل باغ‌های کشور، تغذیه نامتعادل و بیشبود و کمبود استفاده از کودها بوده است.

محمدعلی طهماسبی که امروز در جمع مدیران باغبانی وزارت جهاد کشاورزی استان‌ها و محققان مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور حضور داشت و پیگیر هماهنگی تمام مدیران مربوطه برای تولید علمی محصولات باغی بود، در ادامه این گفتگو با اشاره به اینکه تغذیه نامتعادل باعث ایجاد تنش و در نتیجه کاهش محصول شده است، افزود: ضعیف شدن گیاهان باغی، زمینه را برای افزایش آفات و بیماری‌ها فراهم کرده است؛ در صورتی که می‌توان با تغذیه متعادل، از عوارض فیزیولوژیکی و آفات و بیماری‌ها جلوگیری کرد.

وی خاطرنشان کرد: در این کارگاه سعی شده است با همکاری مؤسسه تحقیقات خاک و آب و نشستی مشترک با مدیران باغبانی، دانش فنی تغذیه گیاهی را به تولیدکنندگان برسانیم و برای شروع کار، "طرح سایت‌های الگویی تغذیه‌ای" به اجرا درخواهد آمد.

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه با ایجاد این پایلوت‌ها کشاورزان با استفاده از این سایت‌ها می‌توانند برای باغ‌های خود الگوبرداری کنند، ادامه داد: تغذیه رکن اصلی و فراموش‌شده در باغبانی کشور است.

طهماسبی با اعلام همکاری بخش آموزش، تحقیقات و ترویج با معاونت باغبانی برای تحقق این امر تصریح کرد: در انتخاب استان‌های مورد نظر، موارد مختلفی از قبیل میزان تولید پایین، بیشترین سطح کشت و میزان آفات و بیماری‌ها برای بهبود با تغذیه گیاهی دخیل بوده‌اند تا با متعادل‌سازی تغذیه، شاهد افزایش عملکرد کیفی و کمی محصولات باشیم.

وی یادآور شد: به‌دلیل محدودیت در بودجه موجود، تعدادی محصول خاص در این طرح مورد بررسی قرار خواهند گرفت و با توجه به نوع محصول، در دو تا پنج سال آینده نتیجه تحقیقات مشخص خواهد شد.

طهماسبی در پایان از ایجاد سایت‌های الگویی برای محصولات مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیموترش و لیموشیرین) در کهگیلویه و بویراحمد، مازندران، فارس، جنوب کرمان و هرمزگان؛ محصول خرما در خوزستان، جنوب کرمان، بوشهر، فارس و ایلام؛ انجیر ارگانیک در فارس، کرمانشاه و لرستان؛ زیتون آبی در فارس، منطقه زنجان، قزوین و گیلان، سمنان، کرمانشاه و خراسان جنوبی؛ زیتون دیم در گلستان و لرستان؛ پسته در کرمان، یزد، خراسان رضوی، مرکزی، سمنان و قم؛ سیب در آذربایجان غربی، اصفهان، تهران، آذربایجان شرقی و فارس؛ انگور آبی در قزوین، آذربایجان غربی، همدان، زنجان، سیستان و بلوچستان و کرمانشاه؛ انگور دیم در فارس، کردستان و کرمانشاه؛ توت‌فرنگی فضای باز در کردستان، مرکزی، گلستان و مازندران؛ توت‌فرنگی گلخانه‌ای در جنوب کرمان، البرز، خوزستان و تهران؛ کیوی در مازندران، گیلان و گلستان؛ گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای در اصفهان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان و خیار گلخانه‌ای در تهران، جنوب کرمان، یزد، اصفهان و سیستان و بلوچستان خبر داد./

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تحقیقات خاک و آب می‌باشد.
6.1.7.0
V6.1.7.0