جمعه, 7 ارديبهشت 1403
  • تاريخ :
     ۱۳۹۳/۰۸/۰۶ 
  • تعداد بازدید : 1334
اختصاص بخشی از یارانه كودهای شیمیایی به كودهای آلی و زیستی/ 42 درصد كودهای تولیدی گواهی تطابق گرفت

به ‌منظور تشویق تولیدکنندگان و بهره‌برداران بخش کشاورزی از کودهای آلی و زیستی، قرار است به‌زودی بخشی از یارانه کودهای شیمیایی به کودهای فوق اختصاص یابد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور امروز در پاسخ به خبرنگار ایانا در جمع خبرنگاران درباره سیاست‌های حمایتی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی برای استفاده بیشتر از کودهای آلی و زیستی گفت: هرساله جدولی تحت عنوان برآورد کودهای مورد نیاز کشور از سوی این مؤسسه تنظیم و به معاونت تولیدات گیاهی ارسال می‌شود.

کاظم خاوازی افزود: تنوعی از کودها در برنامه ارائه‌شده موجود است که کودهای زیستی نیز مورد توجه قرار گرفته، به‌گونه‌ای که به‌صورت تشویقی قرار است بخشی از یارانه کودهای شیمیایی در اختیار کودهای آلی و زیستی قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در برنامه‌های آموزشی - ترویجی نیز آشنایی کشاورزان با کودهای بیولوژیک، زیستی و آلی گنجانده شده است.

خاوازی ادامه داد: از آنجا که ضریب خوداتکایی محصولات کشاورزی به‌ویژه استراتژیک مدنظر است، استفاده از کودهای آلی، زیستی و بیولوژیک نیز در آنها لحاظ شده است.

وی در پاسخ به پرسش دوم ایانا درباره ساماندهی کودهای شیمایی در کشور تصریح کرد: طرح ساماندهی کودهای مصرفی کشاورزان برای تمامی محصولات آماده شده و در ماه آینده رونمایی می‌شود که در این طرح، کلیه ابعاد مربوط به میزان مصرف، نوع محصول، استانداردهای آزماشگاهی، میزان حد مجاز برای سلامت مردم و خاک و... دیده شده است.

خاوازی یادآور شد: در برنامه‌های کشت کلزا، گندم و چغندرقند پاییزه نیز سعی شده است که از کودهای آلی و زیستی به همراه کودهای شیمیایی بهره گرفته شود.




تدوین برنامه جامع حاصلخیزی خاک در 9 استان کشور

رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور درباره وضعیت کربن آلی خاک‌های کشور تأکید کرد: کربن آلی خاک‌های کشور از حد مطلوب پایین‌تر است و به‌کار بردن کشاورزی حفاظتی و استفاده از کودهای آلی و زیستی در این راستا توصیه می‌شود تا بتوانیم حداقل کربن آلی خاک را ثابت نگه داریم، زیرا حدود 70 سال طول می‌کشد تا یک‌دهم درصد کربن آلی خاک تغییر کند.

وی با اعلام اینکه تلفیق کودهای شیمیایی با کودهای آلی و زیستی مدنظر است، اظهار داشت: برنامه جامع حاصلخیزی خاک و گیاه در دستور کار است و در 9 استان کشور، وضعیت عناصر غذایی موجود در خاک تعیین و به معاونت تولیدات گیاهی ارسال شده است تا در صورت صلاحدید، بتوانیم نقشه‌ای کلی از وضعیت عناصر غذایی موجود در خاک کلیه استان‌های کشور تهیه کنیم.

خاوازی همچنین گفت: مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور در صورتی که کشاورزان خاک مزارع را برای تعیین عناصر خاک بیاورند، خواهد توانست راهنمایی‌های لازم را در این زمینه انجام دهد.

وی در ادامه افزود: برنامه جامع دیگری تدوین شده که در راستای آن استفاده‌کنندگان از کودهای شیمیایی و سایر کودها از ابتدا تا انتها پایش می‌شوند تا بدین‌ترتیب مشخص شود که وضعیت حال حاضر به چه صورتی است.

خاوازی اظهار امیدواری کرد که از کشت بهاره سال آینده، با کمک معاونت تولیدات گیاهی و باغبانی بتوان پایشی کامل از مرحله تولید تا مصرف کودهای شیمیایی در بخش کشاورزی داشت.

وی خاطرشان کرد: از میان تولیدکنندگان کودهای شیمیایی، 135 برند به‌صورت داوطلبانه برای ارزیابی تولیداتشان مراجعه کرده و نمونه‌برداری از 90 مورد به انجام رسیده است که 61 مورد آنها موفق به کسب گواهینامه‌های مربوطه شده‌اند و بدین‌ترتیب تاکنون 42 درصد کودهای تولیدشده در کشور، گواهی تطابق را دریافت کردند.



سپردن بخشی از سند ملی آب به مؤسسه تحقیقات خاک و آب

رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور در پاسخ به پرسشی درباره کیفیت پایین کودهای شیمیایی ادامه داد: وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی به سلامت محصولات تولیدشده حساس شده‌اند و بدین‌ترتیب دستورالعمل‌هایی برای تولید محصولات سالم‌تر در حال اجرا است، به‌گونه‌ای که فلزات سنگینی چون کادمیوم، سرب و آرسنیک پایش می‌شود و با مصرف‌کنندگان برخوردی جدی خواهد شد.

خاوازی تصریح کرد: الگوی کشت نیز مقوله‌ای است که توسط وزارت جهاد کشاورزی در حال انجام است و در این راستا مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور قرار است الگویی از وضعیت خاک‌های کشور و اینکه مناسب چه کشتی است، در اختیار معاونت‌های مربوطه قرار دهند.

وی از انجام عملیات اجرایی بخشی از سند ملی آب کشور توسط این مؤسسه خبر داد و یادآور شد: تعیین میزان واقعی آب مصرفی گیاهان به این مؤسسه سپرده شده است و امید می‌رود طی 9 ماه آینده بتوانیم تصویری از آب مصرفی گیاهان زراعی و باغی تهیه کنیم.

خاوازی تأکید کرد: از آنجا که برخی از گیاهان ازجمله کلزا به‌تازگی به گیاهان تولیدی کشور پیوسته‌اند، اطلاعات عمیق بیشتری باید درباره آب و خاک مورد نیاز این گیاهان تهیه شود و بدین‌ترتیب بتوانیم لایه‌ای از کل تولیدات بخش کشاورزی تهیه کنیم.

http://www.iana.ir/keshavarzi/item/20090-1.html

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تحقیقات خاک و آب می‌باشد.
6.1.7.0
V6.1.7.0