جمعه, 7 ارديبهشت 1403
  • تاريخ :
     ۱۳۹۳/۰۶/۰۸ 
  • تعداد بازدید : 2059
چكیده سخنرانی علمی با عنوان نقشه برداری رقومی خاك با استفاده از روش نمونه‌برداری مكعب لاتین مشروط و تكنیكهای درختان تصمیم گیری تصادفی و رگرسیون منطقی چند متغیره

سخنرانی علمی با عنوان “نقشه برداری رقومی خاک با استفاده از روش نمونه‌برداری مکعب لاتین مشروط و تکنیکهای درختان تصمیم گیری تصادفی و رگرسیون منطقی چند متغیره” توسط آقای دکتر محمدرضا پهلوان راد عضو محترم هیات علمی مرکز تحقیقات سیستان و بلوچستان در تاریخ سه شنبه 28 مرداد ماه 93 در سالن اجتماعات موسسه برگزار شد.

چکیده:

نقشه­­های خاک از منابع عمده اطلاعات برای مدیریت اراضی، منابع طبیعی و محیط زیست هستند. نقشه برداری رقومی خاک­ها می­تواند باعث کاهش هزینه و صرفه­جویی در تهیه نقشه های خاک گردد. نقشه برداری رقومی خاک شامل ایجاد ارتباط بین کلاس­ها یا خصوصیات خاک با فاکتورهای محیطی دخیل در تشکیل و تکامل خاک با استفاده از مدل های ریاضی است که می­تواند نقشه­های خاک دقیق تر و  یکدست تر در زمان کمتر با ارائه میزان دقت و صحت ایجاد نماید. این نقشه ها با توجه به اطلاعات بسیار زیادی که ایجاد می­کنند، قابلیت بسیاری زیادی در مدیریت و برنامه ریزی محیطی دارند. ابزارهای فراوان و مختلفی در نقشه­برداری رقومی خاک استفاده می­شوند. یکی از جدیدترین مدل ها تکنیک درختان تصمیم­گیری تصادفی(Random forest) است. این مدل دقیق­تر از انواع دیگر بوده و از لحاظ محاسباتی نیز سریع می­باشد و هم برای تخمین کلاس­های خاک و هم خصوصیات خاک قابل استفاده است. از تکنیک های دیگری که در نقشه­برداری رقومی خاک استفاده می گردد روش رگرسیون منطقی چند متغیره (Multinomial logistic regression) است که می­تواند برای پیش­بینی کلاس­های خاک مورد استفاده قرار گیرد. انتخاب روش نمونه­برداری مناسب در مطالعات خاکشناسی مهم می­باشد. یک روش نمونه­برداری تقریبا" مدرن، روش نمونه­برداری مکعب لاتین شرطی (Conditioned latin hypercube sampling) است که در آن انتخاب محل نقاط نمونه برداری بر اساس خصوصیات اراضی (شیب، جهت ...) تعیین می­گردد. در این ارائه، تکنیک های اشاره شده مورد بررسی و نتایج مطالعه موردی انجام با استفاده از کاربرد آنها در  بیان می گردد.

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تحقیقات خاک و آب می‌باشد.
6.1.7.0
V6.1.7.0