آقای دکتر هرمزد نقوی دانشیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان در گفتگوی اختصاصی با روابط عمومی موسسه تحقیقات خاک و آب در این خصوص گفت:
یکی از منابع در خطر تولیدات محصولات کشاورزی به ویژه محصول پسته منابع آبی کشور است. ایشان با اشاره به اینکه عمده مناطق پسته کاری کشور از طریق منابع آب زیرزمینی مشروب می شوند گفت: وضعیت محدود منابع آب باعث شده تا باغات وسیع پسته کاری رها شده و یا با کمبود شدید آب مواجه هستند.
دکتر نقوی گفت: تقریباً تنها منبع ورودی آب به کشور نزولات جوی هستند و بخشی از این نزولات به سفره های آب زیرزمینی می پیوندند و در دشت ها و مناطق پسته کاری بیش از 95% بارندگی در زمان کوتاهی به صورت تبخیر و تعرق از سطح خاک خارج می شود.
دکتر نقوی ادامه داد: منطقی است با این حجم آبی که به صورت تبخیر از دسترسی گیاه خارج می شود توجه ویژه شود. بر این اساس و با در نظر داشتن شیب اراضی که باعث خیز دادن به آب باران و هدایت آن به سمت پائین شیب خواهد شد و توجه به نفوذپذیری خاک، طرح مذکور با در نظر گرفتن دو فاکتور شیب و نفوذپذیری خاک پایه ریزی شد.
در مرحله اول طرح با اقدامات زیر بنایی انجام شده مشکل محدودیت نفوذپذیری خاک حل شد. در این راستا برای افزایش نفوذپذیری خاک، یک ابداع به نام کانال نفوذ طراحی شد که باعث نفوذ سریع آب باران به سمت منطقه ریشه و عمق خاک خواهد شد.