شنبه, 1 ارديبهشت 1403
  • تاريخ :
     ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ 
  • تعداد بازدید : 957
قانون حفاظت خاك كشور بزودی ابلاغ می شود

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت که به زودی قانون حفاظت خاک کشور از سوی مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا، علیمراد اکبری روز شنبه در آئین معرفی نخستین مدیرکل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی که در معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در کرج برگزار شد، افزود: مسأله خاک در ایران یکی از مؤلفه های اصلی تولید است.

وی اظهار داشت: زمان زیادی بود که به دنبال بحث خاک بودیم و یکی از بزرگترین مشکلات ما جایگاه قانونی خاک بود که وجود نداشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: لایحه حفاظت خاک پس از سال ها پیگیری سرانجام امسال به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و شورای نگهبان هم پس از اصلاح موارد اختلافی، آن را تائید کرد.

وی اظهار داشت: همسو با این حرکت دیدیم که بحث تخصصی جایگاه خاک کشاورزی در معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی خالی است که در پی مکاتبات زیاد با وزیر توانستیم موافقت وی را برای تشکیل دفتر خاک دریافت کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: امروز برای اولین بار در تاریخ ایران دفتری به نام «خاک» با نگاه اجرایی راه اندازی شده است.

وی با اشاره به جایگاه خاک در بخش کشاورزی، افزود: ما تا کنون بیشتر روی موضوع آب در کشور تأکید داشته ایم و تلاش کردیم که جایگاه آب را برای جامعه تبیین کنیم در حالیکه ۲ عنصر آب و خاک در کنار هم معنی و مفهوم پیدا می کنند، زیرا خاک بستر تولید و مخزن آب است و ظرفیت تولید و نگهداری آب در خودش را تأمین می کند.

اکبری بیان داشت: اگر خاکی قوی، حاصلخیز و دارای مواد آلی بالا نداشته باشیم از منابع آب هم نمی توانیم به درستی استفاده کنیم.

وی گفت: خاکی که دارای مواد آلی بالای ۲ درصد است تا ۳۰ درصد صرفه جویی آب در آن بیشتر است.

وی با اشاره به اهمیت بالای خاک چه در بخش کشاورزی و چه در بخش غیرکشاورزی، افزود: ایران یکی از کشورهایی است که درصد فرسایش خاک بالایی دارد.

اکبری اظهار داشت: همواره اعداد مختلفی برای فرسایش خاک در کشورمان مطرح می شود که باید به طور حتم با کمک دستگاه های مختلف همچون سازمان جنگل ها و مراتع، موسسات تحقیقاتی خاک و آب و پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری اطلاعات موجود را تدقیق کنیم تا میزان واقعی فرسایش خاک را بدانیم.

وی افزود: مؤسسات تحقیقاتی همواره با اهداف کلان بهبود وضعیت خاک کشاورزی پژوهش انجام می دهند که می تواند روی افزایش کربن آلی خاک، جلوگیری از آلودگی خاک و جلوگیری از فرسایش خاک تأثیرگذار باشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: به نظر می رسد که بر روی فرسایش در خاک های کشاورزی به خصوص در مزرعه خیلی کار نشده است که باید یکی از برنامه های دفتر خاک این موضوع باشد.

وی ادامه داد: خوشبختانه ظرفیت قانونی هم برای این کار داریم به طوریکه در قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده که سالانه ۵۰۰ هزار هکتار وضعیت بهبود خاک کشاورزی در کشور انجام دهد.

اکبری خاطرنشان کرد: برای تحقق این موضوع بایستی ابتدا تهیه نقشه های مدیریت پذیر یک ۲۵ هزارم خاک، نقشه کربن خاک و نقشه آلودگی خاک ها در کشور تهیه شود و به صورت مرتب رصد و مدیریت را در امور خاک پیش برد.

وی افزود: این نقشه ها باید به کمک دستگاه هایی همچون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و وزارت نیرو تهیه شود که مطالعات زیادی روی خاک شناسی انجام داده اند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در پروژه های سدسازی کشور که حدود ۳.۲ میلیون هکتار از اراضی آبی ما در آبخور سدهاست، مطالعات خاک شناسی شده است.

وی گفت: در پروژه های خاک و آب مطالعات نیمه تفصیلی دقیق باید انجام دهیم.

اکبری تاکید کرد که یکی از اهداف این است که جایگاه خاک را در گریدبندی سازمان برنامه و بودجه برای مشاورین، پیمانکاران، آزمایشگاه خاک شناسی، شرکت های تولید کود حیوانی به کمک این دفتر تقویت کنیم.

وی اظهار داشت: تأسیس اداره کل خاک وزارت جهاد کشاورزی می تواند رابطه ارگانیکی بین مؤسسات تحقیقاتی همچون خاک و آب، سازمان جنگل ها و مراتع و موسسه فنی و مهندسی و انجمن ها و دانشگاه ها برقرار کند.

جهانبخش میرزاوند به عنوان نخستین مدیرکل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی معرفی شد.

لینک خبر


 

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تحقیقات خاک و آب می‌باشد.
6.1.7.0
V6.1.7.0