جمعه, 31 فروردين 1403
  • تاريخ :
     ۱۳۹۵/۰۷/۲۸ 
  • تعداد بازدید : 748
كنترل كیفی كودها و برخورد با متخلفین با قوت ادامه دارد/ تعطیلی و پلمپ دو كارخانه متخلف تولید كود

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات خاک و آب، دکتر بازرگان رییس موسسه تحقیقات خاک و آب در بازدید از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان با تأکید بر تقویت همکاری میان بخش اجرایی و ستاد موسسه، به بستر مناسب و پایه های اصولی موجود در موسسه اشاره کرد و گفت: موسسه تحقیقات خاک و آب، همیشه با نگاهی چند بعدی و عمیق به دنیال بهترین عملکرد و کیفیت بوده است.

دکتر بازرگان، با بیان اینکه بخش خاک و آب استان زنجان یکی از بخش هایی پاسخگو و دارای بهترین عملکرد بوده است، افزود: سعی ما بر این بوده است که مسائل مالی عامل محدود کننده ای برای بخش های خاک و آب مراکز نباشد.

وی یکی از اهداف موسسه تحقیقات خاک و آب را عملکرد تخصصی مراکز استانی و ورود آنها به برخی از مسائل به صورت ویژه عنوان کرد.

دکتر بازرگان خاطرنشان کرد: در حال حاضر، برخی مراکز از تأخیری که در روند پاسخگویی به ثبت کود و نمونه ها است گله مند هستند، اما باید در نظر گرفته شود حجم بالای مراجعه و درخواست های ثبتی و کمبود آزمایشگاه های مرجع دلیل طولانی شدن روند پاسخگویی است، همچنین آنچه در این برهه برای وزارت جهاد کشاورزی حائز اهمیت است ثبت نمونه های کودی است و کنترل نمونه ها در رتبه دوم قرار گرفته است.

رییس موسسه تحقیقات خاک و آب با اشاره به وجود سه آزمایشگاه مرجع در بخش های تحقیقات خاک و آب استانهای مازندران، زنجان و یزد و همکاری با تعدادی آزمایشگاه بخش خصوصی در این رابطه، ادامه داد: ما از ورود سایر مراکز و همچنین بخش خصوصی در این عرصه استقبال می کنیم.

وی با بیان اینکه بر اساس بررسی های انجام شده تا این تاریخ مواردی از عرضه کودهای بی کیفیت در برخی مناطق مشاهده گردیده که با آنها برخورد لازم انجام گرفته است و دو واحد تولیدی پلمپ و توقف تولید شده است.

رییس موسسه تحقیقات خاک و آب از پلمپ کارخانه ای در استان مرکزی و  تعطیلی کارخانه ای در یزد و پرداخت جریمه های سنگین از سوی متخلفین خبر داد و گفت: پس از نمونه برداری از کودهای فسفر کارخانه ای در استان مرکزی، مشخص گردید میزان فسفر موجود در این مواد صفر و میزان کادمیوم بیش از حد مجاز بود که منجر به پلمپ این کارخانه و ارجاع پرونده به مراجع ذیربط گردید. همچنین بر اساس رأی صادره توسط سازمان تعزیرات حکومتی، کارخانه تولیدی در استان یزد نیز برای تقلب در تولید کود سوپرفسفات ساده و کود کامل ماکرو و همچنین عدم تطابق محتوای کیسه ها با ویژگی های ذکر شده روی بسته بندی علاوه بر پرداخت جریمه 107 میلیون تومانی، تعطیل شد.

دکتر بازرگان با اشاره به اینکه تاکنون برخوردهای خوبی با متخلفین صورت گرفته است، تصریح کرد: شواهد بیانگر آن است که بخشی ار عدم استقبال کشاورزان در سال های اخیر از کودهای فسفره، به دلیل عرضه برخی کود های بی کیفیت بوده است؛ ما باید بتوانیم اعتماد دوباره آنها را بدست آوریم.

وی بر پایش بازار و نظارت بر فعالیت کارخانه ها و نمونه برداری از محصولات در ادامه کار و به طور مداوم تاکید کرد.

در ادامه دکتر مهدی طاهری، رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان از  دستاوردهای مرکز در حوزه های مختلف کشاورزی به کسب رتبه های برتر در هفته پژوهش سال 94، جذب اعتبارات پژوهشی برون سازمانی (استانداری، محیط زیست، دامپزشکی و منابع طبیعی)، پروژه مکانیابی و تهیه اطلس مناطق مستعد احداث سامانه پخش سیلاب در حوزه های آبخیز استان زنجان با هدف افزایش پوشش گیاهی، تهیه بانک اطلاعاتی رودخانه‌ها و مسیل های استان زنجان، معرفی چند رقم محصول زراعی (حیدری گندم، غفار لوبیا، صادق خردل، دیره زیتون)، خودکفایی در تولید هسته های اولیه غلات آبی و دیم و حبوبات آبی، مدیریت کنترل سس مزارع یونجه با علف کش گلیفوزیت، مدیریت مزارع لوبیا با علف کش ایمازتاپیر، مدیریت علف های هرز باغات میوه با علف کش گلیفوزیت به همراه سولفات آمونیوم، خسارت زایی مگس زیتون و واکنش ارقام اشاره کرد.

دکتر طاهری همچنین دستاوردهای آموزشی مرکز را ارتقاء رتبه آموزش کارکنان از 17 به 7 در سال 93 ، استفاده از نیروهای تحقیقاتی در امر آموزش ، افزایش تعداد دوره های آموزش بهره برداران علیرغم نبود اعتبار، گسترش فعالیت های ترویجی، انتقال یافته ها، گسترش و کیفی سازی آموزش های مهارتی و کاردانش، گسترش و کیفی سازی آموزش کارکنان به ویژه آموزش های مسئله محور برشمرد.

ایجاد شده توسط بخش خدمات فنی و تحقیقاتی- واحدIT



کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تحقیقات خاک و آب می‌باشد.
6.1.7.0
V6.1.7.0