شنبه, 1 ارديبهشت 1403
  • تاريخ :
     ۱۳۹۴/۰۹/۰۴ 
  • تعداد بازدید : 882
آمارهای غیرواقعی از مصرف سموم تهدید اقتصاد كشور است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران آمارهای غیرواقعی از مصرف سموم را تهدیدی برای اقتصاد کشور عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مازندران  دلاور حیدرپور امروز در گردهمایی یکروزه کاربرد تغذیه گیاهی و کنترل کیفی کودها با حضور رییس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: باید بتوانیم در جبهه اقتصادی  با روحیه بسیجی بیش از گذشته گام‌های مفید و موثری برداریم.

 

وی افزود: تغذیه و کود در تولید محصولات کشاورزی نقش ویژه‌ای دارد و باید همه ما دقت کنیم تا با استفاده از مجموعه عناصر غذایی یک تولید سالم بهینه و با تناژ بالا داشته باشیم.

رییس سازمان جهادکشاورزی مازندران تصریح کرد: بیش از 4.5میلیون تن در کشور مصرف می‌شد که در سال 1390 به بعد به 1.5 رسید و اکنون به بیش از 2 میلیون تن کاهش یافته است.

وی افزود: با کاهش مصرف کود پتانسیل‌های تولید احیا نمی‌شود و موجب کاهش تولید خواهد شد و این کاهش سبب شد در سال 91 کاهش تولید داشتیم.

این مسئول با اشاره به اینکه در سال‌های 92 و 93 دست کم همکاران مشکل کود نداشتند و انباشت کود در انبارها و بلوکه شدن کود خود یک مشکل شده است، اظهار کرد: شایعاتی در رسانه‌ها درباره استفاده از کود و سم به اندازه زیاد وجود دارد در حالی که  مصرف کود در مازندران از متوسط کود در کشور کمتر است.

حیدرپور با بیان اینکه در سال گذشته 94 هزار تن مصرف  انواع کود در مازنران بود که حدود 170 کیلو متوسط مصرف سه نوع کود در هر هکتار در مازندران است، افزود: در زراعت برنج که بیش از 200 هزار هکتار است قرق آب داریم هم مصرف کود و ازت در مازندران پایین است و هم با توجه به باران زیاد شویندگی کود و سموم بالا است.

وی با اعلام اینکه مصرف کود پتاس در مازندران بسیار پایین است و امروز کودی که مصرف می‌کنیم کمتر از نیاز ما است، عنوان کرد: کودهایی که مجاز به مصرف هستند باید به همراهی کودهای شیمیایی استفاده کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه تغذیه نادرست و کم یکی از مشکلاتی است که در استان داریم و به علت جوسازی ها اضافه کردن کود راه حل عنوان می‌شود، گفت: امروز باید هر چه ابهام در زمینه آب و خاک و کود و سموم داریم روشن شود.

وی با تاکید بر اینکه اگرچه تغذیه گیاه مهم است اما میزان مصرف کود در مازندران نصف مصرف کشوری است، عنوان کرد: استفاده از عناصر ریزمغذی و بهره گرفتن از کود در مازندران را باید با نظر کارشناسی به وضعیت بهینه کنیم.

این مسئول با اعلام اینکه ایجاد وحشت و دادن آمارهای غیر واقعی برای اقتصاد کشور تهدید است، اظهار کرد:  هر کودی را که موسسه تحقیقات خاک و آب تایید نکرده باشد هیچ یک از همکاران حق توصیه ندارند.

وی با بیان اینکه سازمان تعزیرات در برخورد با کودهای غیر استاندار جدی است و در سال‌های 90 و 91 که مقادیر کود کم بود سبب قاچاق کود شد، تصریح کرد: متاسفانه برخی از کودهایی که نمونه برداری شد عناصر غذایی آن صفر بود و باید در برخورد با کودهای غیر مجاز  همه همکاران دقت کافی داشته باشند.

http://mazandaran.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=31227

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تحقیقات خاک و آب می‌باشد.
6.1.7.0
V6.1.7.0