سه‌شنبه, 4 ارديبهشت 1403
  • تاريخ :
     ۱۳۹۴/۰۴/۱۵ 
  • تعداد بازدید : 1401
برخورد با خاطیان و تخریب‌گران خاك

با تصویب لایحه خاک با تمامی اشخاص حقوقی، حقیقی و دولتی که موجبات تخریب خاک را فراهم می‌کنند، برخورد خواهد شد و به موجب این قانون، کاربران متعدد خاک در صنایع مختلف کشاورزی، صنعت، معدن و راهسازی ملزم به رعایت چارچوب‌ها می‌شوند.


http://www.iana.ir/jangalomarate/item/23432-1.html 


رییس مؤسسه تحقیقات خاک و آب امروز درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) تصویب لایحه خاک توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی را گامی مثبت در راستای حفاظت از خاک‌های کشور عنوان کرد و گفت: از 32 ماده لایحه خاک، شش ماده آن بررسی شده و به تصویب رسیده است و امیدواریم تصویب لایحه با سرعت بیشتری به مراحل پایانی برسد.

کامبیز بازرگان با بیان اینکه در اذهان عمومی به‌دلیل وسعت کشورمان به اشتباه این تفکر حاکم است که خاک به مقدار کافی وجود دارد و مشکلی در این زمینه نداریم، افزود: معضل خاک در کشور همانند معضل آب از بحران‌های اصلی کشور است و تاکنون در زمینه معضلات خاک، اجحاف کرده‌ایم.

وی محورهای اصلی لایحه خاک را جلوگیری از آلودگی خاک، حفاظت از خاک، جلوگیری از تخریب خاک و بهره‌برداری از منابع خاک اعلام کرد و ادامه داد: تاکنون قانونی برای حفظ خاک نداشته‌ایم و تصویب لایحه حفاظت از خاک در مجلس شورای اسلامی به وضع قوانینی بازدارنده درباره تخریب و آلودگی خاک کمک می‌کند.

بازرگان خاطرنشان کرد: تاکنون کلیات شش ماده بررسی شده مورد قبول واقع شده است و برخی جزئیات ارجاع داده شده بود که با حل ایرادهای گرفته‌شده، مجدداً مطرح شد.

وی با اعلام اینکه تاکنون قانونی بدین شکل برای خاک نداشتیم، تصریح کرد: با تصویب لایحه خاک هر مصرف‌کننده و کاربر خاک ملزم به رعایت قوانین و مقررات می‌شود و از آلوده کردن خاک ممانعت به‌عمل می‌آید.

رییس مؤسسه تحقیقات خاک و آب یادآور شد: به‌موجب این قانون، تمامی اشخاص حقیقی، حقوقی و دولتی که موجبات تخریب خاک را فراهم کنند برخوردار خواهد شد و کاربران متعدد خاک در صنایع مختلف راه‌سازی، صنعت و معدن و کشاورزی ملزم به رعایت چارچوب‌ها می‌شوند.

بازرگان از تصویب آیین‌نامه‌ای برای حفظ خاک در جهت استفاده از کاربردهای خاک خبر داد و تأکید کرد: برای حفاظت از خاک، در ابتدای کار هستیم و با محدودیت‌هایی روبه‌رو هستیم که سعی بر این داریم با جدیت بیشتر به حفاظت خاک کمک کنیم.

وی از تعاملات مثبت صورت‌گرفته با معاونت آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی برای حفظ خاک و افزایش فعالیت‌ها در این زمینه خبر داد و اظهار داشت: برای جبران بی‌توجهی‌های صورت‌گرفته به خاک، سعی بر افزایش فعالیت‌ها در سال جهانی خاک داریم.

بازرگان در پایان از برگزاری جشنواره خاک در روز جهانی خاک و در سال خاک با همکاری انجمن علوم خاک ایران خبر داد.

گفتنی است، لایحه جامع خاک برای نخستین‌بار در سال 89 در دولت قبل، تصویب و به مجلس شورای اسلامی ارسال شد. این لایحه در مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با لایحه منابع طبیعی ادغام و چند ماده آن در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت، اما دولت جدید این لایحه را در 28 خردادماه 1392 از مجلس شورای اسلامی برای رفع ایرادهای حقوقی و تفکیک آن از لایحه منابع طبیعی استرداد کرد. سرانجام این لایحه با عنوان جدید لایحه حفاظت از خاک در تاریخ 30 فروردین‌ماه 1394 روی میز دولت به تصویب رسید./



کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تحقیقات خاک و آب می‌باشد.
6.1.7.0
V6.1.7.0